Svenska föreningen för kognitiva och beteendeinriktade terapier
aktiviteter
MEDKÄNSLA FÖR ÖKAT VÄLBEFINNANDE
Wellbeing through Compassion
Foto: Helena Berggren
Vi hälsar välkommen till två inspirerande dagar med Geshe Pema Dorjee, en framstående lärare i tibetansk buddhistisk filosofi, munk och nära medarbetare till Dalai Lama.
Under helgen den 24-25 augusti 2024 delar Geshe Pema Dorjee med sig av sin djupa kunskap och erfarenhet inom buddhistisk filosofi, med fokus på hur medkänsla kan hjälpa oss att hantera stress, ångest och depression. Detta är ett tillfälle att utforska hur medkänsla och mindfulness kan integreras i både ditt personliga liv eller i mötet med andra människor i ditt arbete.
Föreläsningen kan vara av speciellt intresse för psykologer och psykoterapeuter, men alla som är intresserade av ämnet är varmt välkomna att vara med. Kom och lär dig hur tidlös visdom kan stödja ditt eget och andras välbefinnande!
Foto: Helena Berggren
Det finns en del likheter mellan kognitiv terapi och buddhistisk filosofi. När "tredje vågens terapier" gjorde intåg med bland annat fokus på acceptans och mindfulness arrangerade SfKBT ett möte mellan Aaron Beck, "fadern" till kognitiv terapi, och den tibetanska buddhismens ledare Dalai Lama i samband med årskongressen 2005 i Göteborg. Dalai Lama har intresserat sig för västerländsk forskning och har inspirerat till ett ökat fokus på positiva känslor. Medkänsla eller compassion på engelska är en sådan känsla, som man också lägger stort fokus på i tibetansk buddhism.
Undervisning och diskussioner kommer att hållas på engelska.
Foto: Peter Sundberg
Datum:
24-25 augusti 2024 (lördag-söndag)
Hålltider (kan komma att justeras för båtarnas sommartidtabell):
Lördag 10.00-13.00 och 14.30-17.00
Söndag 10.00-13.00 och 14.30-16.00
Plats:
Brännö värdshus (Glashuset), Brännö (Göteborgs södra skärgård).
Transport:
Till Brännö tar man sig lätt med skärgårdsbåt från Saltholmen (18 min). Vanlig biljett från Västtrafik gäller.
Kostnad:
2 200 kr. Vår ideella förening är inte momspliktig.
I kostnaden ingår för- och eftermiddagsfika samt vegetarisk lunch båda dagarna. Observera att allt överskott går till Geshe Pema Dorjees välgärenhetsprojekt i Tibet och Indien.
Anmälan:
Anmäl dig här nedan. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas till annan. Begränsat antal platser.
Kontakt:
Kontakta oss med ett e-postmeddelande vid behov av mer information eller frågor om dagarna.
Arrangemanget är ett samarbete mellan Västsvenska föreningen och Naturligt Vis.
ANMÄLAN
DELTAGARUPPGIFTER
För anmälan krävs att kakor (cookies) tillåts i webbläsaren!
Ändra inställningarna för webbläsaren och försök igen. Eventuellt kan du behöva stänga webbläsaren och sedan öppna den på nytt.