Skriv ett sökord för att hitta det du söker på våra sidor!

ANNONS | 8 november 2017

Ett fåtal platser kvar till kurs i parterapi IBCT/DBT Göteborg 24/1-26/1 2018

Alex Pimenta, KBT-mottagningen     Sally Marshall Cognitio

 

KURS I PARTERAPI IBCT/DBT

KBT-mottagningen i Göteborg och Sally Marshall Cognitio håller en tre dagars introduktionskurs utifrån IBCT och DBT för par.

Kursen hålls av leg psykolog Alex Pimenta och leg psykoterapeut Sally Marshall. Kursledarna har lång erfarenhet av att arbeta med par, både kliniskt samt som utbildare och handledare för parterapeuter.

Kursen är en introduktionskurs som baseras på IBCT (Integrative Behaviour Couples Therapy), och DBT (Dialektisk beteendeterapi) för par, och innefattar vedertagen evidensbaserad metodik inom KBT-fältet för parterapi. Under kursen går vi igenom hur man kan lägga upp och bedriva behandling. I kursen ingår praktisk färdighetsträning utifrån problem-situationer, rollspel samt teoretisk genomgång.

Metodiken utgår ifrån beteendeanalys och fallkonceptualisering och vi arbetar med en kombination av acceptans- och beteendeförändrande strategier. Vi går igenom färdigheter och fördjupar kunskaperna med hjälp av upplevelsebaserade övningar.

Ovanstående metodik passar de flesta par, oavsett hur man lever i sin relation eller vilken sexuell läggning man har. Utöver klinisk behandling kan metodiken även användas inom andra områden vid exempelvis konfliktsituationer eller samarbets-svårigheter.  

 Målgrupp: kursen vänder sig till yrkesverksamma som arbetar med par; psykologer, psykoterapeuter, familjerådgivare eller andra behandlare som vill arbeta evidensbaserat med strukturerade behandlingsmetoder.

 Övriga förkunskapskrav: fördelaktigt är att ha en grundläggande psykoterapi-utbildning (KBT), det är dock inget krav. Vi rekommenderar att man innan kursstart har läst ”Par i beteendeterapi” av Liv Svirsky och Therese Anderbro (2017).

 Tid och Plats: 24/1 – 26/1-2018. Kursen hålls på Hotell Riverton, Göteborg. Önskas rumsbokning på Hotell Riverton erbjuds 10% rabatt på ursprungligt pris.

 Kursavgift: 7 200 kr exkl. moms. I priset ingår kursmaterial, fika varje dag f.m och e.m.

Anmälan: För anmälan och mer info maila: alex.pimenta@kbtgbg.se eller

info@sallymarshall.se  Sista anmälningsdag: 24/11-2017. Anmälan är bindande och vid inbetalning av kursavgiften garanteras din plats på kursen.